#Magyar Élelmiszerbank Egyesület


Vizet is spórolhatunk azzal, ha nem pazaroljuk az ételt
 

Vizet is spórolhatunk azzal, ha nem pazaroljuk az ételt

Miközben az édesvízkészleteink egyre csökkennek, a vízfelhasználás megállíthatatlanul nő. Pedig amikor kidobunk egy ételt, akkor az előállításához felhasznált vizet is elvesztegetjük és a gazdák munkája is értelmét veszti – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke az Élelmezési világnap alkalmából tartott sajtóeseményen.

Gonda Gréta Gonda Gréta


Évente ötvenezer forintnyi élelmiszert dobunk ki a kukába
 

Évente ötvenezer forintnyi élelmiszert dobunk ki a kukába

Rengeteg élelmiszer kerül a szemétbe, és a hulladék több mint feléért a háztartások felelősek. Mindez nemcsak gazdaságnak jelent számottevő kiesést, de a klímaváltozást is befolyásolja, hiszen a maradékok megsemmisítése környezetszennyező és költséges, a készétel-adományozás pedig a gyakorlatban komoly nehézségekbe ütközik.

Dobos Emese Dobos Emese



Majdnem kétmillió tonnna élelmiszer landol a kukában évente
 

Majdnem kétmillió tonnna élelmiszer landol a kukában évente

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszert dobnak ki, amelyből mindössze 2000 tonna kerül ismét élelmiszerként a rászorulók asztalára. Az Eurostat adatai szerint Magyarországon arra a kérdésre, hogy tud-e kétnaponta húst vagy a húsnak megfelelő fehérjét tartalmazó vegetáriánus élelmiszert vásárolni, a megkérdezettek 35 százaléka válaszolt nemmel.

MTI MTI